Er is belangrijk nieuws over 13 transmigranten in ons land

bron: ATV
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vorige nacht heeft de federale politie in samenwerking met verschillende politiezones een gecoördineerde actie uitgevoerd om transmigranten te onderscheppen. De focus van de actie lag op de parking Q 8 en de omgeving van de parking langs de autosnelweg E313 richting Antwerpen.

Aan de actie namen zowel de federale als de lokale politie van Antwerpen deel. In de provincie Antwerpen worden men tegenwoordig vaak geconfrontreerd met transmigranten die vanuit het Maximiliaanpark in Brussel via het openbaar vervoer naar Antwerpen willen geraken, meldt ATV.

Eens aangekomen in Antwerpen proberen ze in vrachtwagens te springen om op die manier de oversteek te maken naar het Verenigd Koninkrijk. De politie hoopte om de transmigranten te onderscheppen nog voor ze in de vrachtwagens zouden springen.

Tijdens de actie werden verschillende groepen mensen aangetroffen in de bossen naast de parking Q8. De politie kon uiteindelijk 13 transmigranten arresteren. Het gaat om vijf vrouwen en acht mannen. Vijf van hen waren ook minderjarig. Ze waren allemaal afkomstig uit Eritrea.