‘Tiran van de wijk’ belandt door zeer zware feiten uiteindelijk toch in de gevangenis: Dit heeft hij met zijn vader gedaan

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
De 55-jarige W.B. uit Letterhoutem zit sinds vorige week vrijdag in de cel. Hij heeft geprobeerd zijn 80-jarige vader, die bij hem inwoont, te vergiftigen. De vijftiger is geen onbekende voor het gerecht.

W.B. wordt door omwonenden ook wel 'de tiran van de buurt’ genoemd. Hij gaat met iedereen in conflict. Hij roept, tiert en bedreigt. In zijn privéleven leven staat de man gekend voor zijn losse handjes. De interventies van de politie zijn al lang niet meer op twee handen te tellen. Toch wist B. steeds weg te blijven uit de gevangenis. Tot vorige week vrijdag.

Hij vertelde één van zijn ex-vrouwen dat zijn vader op sterven lag. De vrouw, die als verpleegster werkt, kwam lang en merkte dat de 80-jarige E.B. onder de morfinepleister zat en totaal van de kaart was. Ze belde de hulpdiensten en een dochter van B., die hij heeft uit een ander huwelijk, met de vraag om onmiddellijk langs te komen. Daarop ontstond er in de woonkamer een heftige discussie, waarbij de dochter enkele rake klappen kreeg.

Vier agenten konden B. uiteindelijk overmeesteren en meenemen naar het politiecommissariaat in Zottegem. In het ziekenhuis werd vastgesteld dat de vader naast de morfinepleisters ook nog een overdosis medicijnen had gekregen. De politie lichtte daarom het parket in. B. werd voor de onderzoeksrechter geleid in Oudenaarde. Die vond de feiten zwaar genoeg om de man op te sluiten in de gevangenis.