"Ga je de mensen nu eindelijk eens de regering geven waar ze voor gestemd hebben?"

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De komende dagen worden cruciaal in de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Informateur Bart De Wever moet belangrijke knopen doorhakken. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken wil dat 'de Vlaamse kiezer het beleid krijgen waar ze voor gestemd hebben'.

“Ik heb nog niets gehoord. Ik wacht op een seintje. Is de knoop doorgehakt en wordt de wil van de kiezer gerespecteerd? De komende periode is cruciaal en hoeft eigenlijk niet zo lang te duren. De kiezer heeft duidelijk gesproken op 26 mei.”

“Als het nu langer duurt kan dat twee dingen betekenen: mijnheer De Wever probeert nog alles uit de kast te halen om de wil van de kiezer te respecteren en ons aan boord te houden ofwel is het toch veel moeilijker om overeenkomsten te vinden met de socialisten of die andere partijen.”

“Ik denk dat het een heel slecht signaal zou zijn aan de kiezer om te zeggen ‘stem op wie je wil, wij doen toch onze eigen goesting’. Is er iemand die twijfelt dat Vlaanderen op 26 mei Vlaams en rechts heeft gestemd? Die keuze is heel scherp. Ga je nu eindelijk de mensen eens de regering geven waar ze voor gestemd hebben? Wil je echte verandering, dan zijn wij de enige bondgenoot.”

“Wie welke functies bekleedt is ondergeschikt, het moet over het programma gaan. Een sociale zekerheid die niet zo vrijgevig is voor nieuwkomers, wachtlijsten wegwerken in de zorgsector, onderwijs want ons onderwijsniveau daalt jaar na jaar.”