Hilde Crevits waarschuwt informateur Jan Jambon: "Daar doen we niet aan mee, laat dat duidelijk zijn"

bron: Het Laatste Nieuws/De Zondag
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Morgen beginnen de onderhandelingen voor een nieuwe Vlaamse regering. Dan is informateur Jan Jambon (N-VA) aan zet.

CD&V neemt mee plaats aan de onderhandelingstafel. De partij heeft tijdens de vorige verkiezingen zwaar verloren. Hilde Crevits, die mee aan tafel zal zitten, trekt haar conclusies uit de verkiezingsnederlaag.

Zo wil Hilde Crevits een strenger beleid voor de nieuwkomers in ons land. "Wij willen een inclusief Vlaanderen en ik begrijp van Open Vld en N-VA hetzelfde. Maar we mogen wel iets verwachten van nieuwkomers. Véél zelfs, op voorwaarde dat de nieuwkomer ook beter wordt van die maatregelen. De taal leren bijvoorbeeld. Wie de taal spreekt, zal makkelijker werk vinden", citeert Het Laatste Nieuws haar in De Zondag.
(Lees verder onder de foto)

"Geen A - en B - burgers"
Maar Crevits waarschuwt ook Jan Jambon. In de startnota staat immers dat nieuwkomers zes maanden moeten wachten op kinderbijslag en vijf jaar op sociale bescherming. Daar gaat Crevits niet mee akkoord. "Wij willen geen A - en B-burgers. Laat dat duidelijk zijn."  

“Elke maatregel moet ook passen binnen de Europese wetgeving. Dat moet óók heel duidelijk zijn. Maar verder kan wat ons betreft gedebatteerd worden daarover. Het is trouwens nu al zo dat mensen vijf jaar moeten bijdragen aan de Vlaamse zorgverzekering vooraleer ervan te kunnen genieten.”