Meer dan de helft van de klanten is ontevreden, maar baas van Bpost krijgt nog deze gigantische beloning

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Uit een onderzoek bleek dat zes op tien Vlamingen niet te tevreden over Bpost. Dat is dus geen pluim op de hoed van CEO Koen Van Gerven.

In februari stapt Koen Van Gerven op. Hij is geen kandidaat voor een tweede mandaat. Er ligt dus nog veel werk op de plank bij Bpost.

Dat zal dus moeten gebeuren met een nieuwe CEO. Van Gerven krijgt, ondanks deze zeer slechte cijfers, toch nog een mooie beloning. De man krijgt een bedrag van 500.000 euro als opstapvergoeding. Dat meldt Het Nieuwsblad.

"Ondenkbaar wat hier gebeurt"
De enige voorwaarde is wel dat Van Gerven het komende jaar niet aan de slag gaat bij de concurrentie.  "Een gangbare praktijk voor fucnties op dat niveau", vindt men bij Bpost. Nochtans laat de zestigjarige van Gerven wel nog wat ellende achter.

De overname van het Amerikaanse pakjesbedrijf Radial kostte 820 miljoen euro. De Amerikanen boeken nu meer verlies dan gedacht. Er is ook een hoop sociale onrust binnen Bpost en dan spreken we nog niet over de beurskoers die veel zorgen baart. Bij PVDA vinden ze het vreselijk dat van Gerven dan 500.000 euro krijgt. "Er is sociale onrust en hij boekte slechte resultaten. Dan is het toch ondenkbaar dat iemand nog eens zoveel zakgeld krijgt?"