"Als dat gebeurt, koop ik een geel hesje en organiseer ik een mars naar Brussel"

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
CD&V wil het rekeningrijden invoeren, N-VA is niet langer voorstander. Jean-Marie Dedecker waarschuwt dat hij actie zal voeren indien de nieuwe regering de automobilist opnieuw extra zal belasten.

“CD&V kwam met de mededeling dat er rekeningrijden bij zal komen. Daar komen mijn haren recht van te staan. Men moet stoppen met de auto te gebruiken als de melkkoe van de Wetstraat. Wij betalen nu al 20,7 miljard euro als automobilist en iedere regering gaat de auto nog meer belasten, terwijl er geen enkel alternatief is voor de wagen."

"De overheid heeft zelf files veroorzaakt. We hebben geen infrastructuurwerken gedaan. Men heeft zelf het verkeer stilgelegd en dan zegt men: ‘We staan in de file’, en wie moet er voor die files betalen? Opnieuw de automobilist.”

Geen extra belastingen

Theo Francken heeft me gezegd dat de fiscaliteit op de auto waarschijnlijk zal veranderen op basis van de Europese emissiewetgeving, maar dat het de automobilist niets extra zal kosten. Als dat niet het geval is, dan koop ik een geel hesje en ga ik een betoging naar Brussel organiseren.”