PS lijkt dan toch met N-VA rond de tafel te willen gaan zitten: “We kunnen ons een gewijzigde vorm van federalisme voorstellen”

bron: RTBF
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
PS lijkt dan toch met N-VA rond tafel te willen gaan zitten om te praten over de vorming van een federale regering. Dat blijkt uit uitspraken van Voormalig minister-president van Brussel (PS) Charles Picqué.

De nieuwe federale regering moet zeer dringend werk maken van een begroting. Maar er zijn niet eens gesprekken aan de gang. “We moeten sowieso met elkaar praten”, zegt Picqué bij de RTBF. “We kunnen ons niet voorstellen dat er een verlamming zal zijn op het federale niveau. Wie weigert, zal verantwoordelijk zijn voor de onbestuurbaarheid van België.”

Bij de PS weet dan men zal moeten praten over confederalisme. Dat is net wat N-VA op tafel zal gooien. “We kunnen ons een gewijzigde vorm van federalisme voorstellen”, verduidelijkt Picqué. “We moeten dan rekening houden met de huidige structuren. Het zou best kunnen dat sommige bevoegdheden regionaal moeten worden en andere terug naar het federale niveau moeten terugkeren.”

Picqué weet ook wat er moet gebeuren. “Er moet een nieuwe staatshervorming komen. We zullen er rekening mee moeten houden dat men in het noorden een andere visie heeft op de problemen dan het zuiden."