Theo Francken verrast met deze uitspraak over onderhandelingen op Vlaams niveau: “Dat is nooit gezegd geweest door een partij”

bron: Radio 1
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Vlaamse regeringsonderhandelingen zijn nog volop aan de gang. Er zijn nu berichten dat de streefdatum van 23 september niet gehaald zal worden.

Ook Theo Francken (N-VA) neemt deel aan die onderhandelingen. “Ik heb begrepen dat dat nooit geen datum is geweest”, verrast Francken op Radio 1. “Die is nooit gezegd geweest door een partij.”

Francken werd ook genoemd als Vlaams minister van Onderwijs. “Het gaat al vier maanden precies alleen maar over de postjes. We zijn inhoudelijk zo sterk bezig, we zijn echt verandering aan het brengen. Het zijn heel cruciale dagen voor de toekomst van Vlaanderen.”

PS
Op federaal niveau zijn N-VA en PS al aan het praten in het geheim. “Ik heb altijd gezegd dat ik niet kon begrijpen dat de PS al maanden weigert om met N-VA te praten. Ik denk niet dat je dingen oplost door nooit met elkaar te praten. 

“De informateurs hebben niet stilgezeten. Die indruk werd wel gewekt, maar ze zijn heel druk bezig geweest. Het zal nu aan de partij zijn. We zien wel hoe het loopt. De kiezer heeft gekozen voor meer veiligheid en een strenger migratiebeleid. Daar zal ik aan blijven werken."