Parket doet zeer onrustwekkende ontdekking over diefstallen in onze zwembaden

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In verscheidene zwembaden in ons land heerst er onrust. Er wordt ingebroken in de lockers waarna dieven aan de haal gaan met de auto en persoonlijke spullen van mensen die op dat moment aan het zwemmen zijn.

Het parket is een onderzoek gestart en doet een zeer onrustwekkende ontdekking. Allicht gaat het om een professionele bende die aan het werk is. De dieven gaan meestal ook aan de haal met luxe auto’s.

Eind augustus sloeg de bende toe bij zwembad Sportoase in Brasschaat. Daarna waren er ook nog diefstallen in het zwembad van  Geel, Wezenberg, Lier, Herentals en dinsdag dus ook in Mechelen.

Zwembaden in de provincie Antwerpen gaan extra maatregelen nemen. “In eerste instantie zorgen we voor extra sociaal toezicht door onze medewerkers in de ruimtes waar onze lockers staan”, licht Michaël Schouwaerts, algemeen directeur van de groep Sportoase toe in Gazet van Antwerpen. 

Veiligheid
“Daarnaast hebben we een vijftal onzichtbare maatregelen genomen. Het gaat dan onder meer om ingrepen in de infrastructuur, aan de lockers, maar ook ingrepen op het gebied van toezicht in het zwembad.”

“Het is jammer dat we ons hiermee moeten bezighouden”, verzucht Schouwaerts. “Want het is niet eenvoudig om ertegen op te treden. Deze bende is goed voorbereid en georganiseerd. Maar we doen er als sector alles aan om de veiligheid te garanderen voor onze klanten."

Tags zwembad