Kristof Calvo vindt het niet kunnen wat Vlaams Belang en N-VA gedaan hebben: "Ik begrijp de Franstaligen"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Kristof Calvo (Groen) zal zich moeten opmaken voor opnieuw enkele jaren oppositie. Zijn partij Groen neemt niet deel aan de Vlaamse regering.

Groen kende een tegenvallende verkiezingsuitslag op 26 mei. Kristof Calvo blijft achter het plan van de salariswagens staan. "Ons plan van de salariswagens is nog altijd completer dan het plan voor confederalisme van N-VA. (lacht) Iedereen beseft dat het een zot systeem is. Je subsidieert file en luchtvervuiling. Dat systeem zal ooit uitdoven. Het is evident dat dat met zorg voor het salaris van eigenaars moet gebeuren", is Calvo duidelijk in Het Laatste Nieuws.

Hij begrijpt ook de houding van zusterpartij Ecolo tegenover N-VA. Ecolo stuurde hun kat naar de rondetafel. "Ik heb daar lang met Jean-Marc Nollet (voorzitter Ecolo, red.) over gesproken. Het is niet evident om dit in Vlaanderen te zeggen en ik stel me kwetsbaar op, maar ik begrijp Ecolo."

"N-VA heeft lang met Vlaams Belang onderhandeld. In Franstalig België ligt dat zéér gevoelig, in Vlaanderen te weinig. Bovendien weet iedereen sinds 26 mei dat er twee opties zijn: paars-geel of paars-groen. De groenen komen alleen in die laatste piste voor."