Straatcriminelen en illegalen leven hun uit in Brussel: “Op deze manier gaat de politie het niet oplossen”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
Het dreigt helemaal uit de hand te lopen in Brussel. De politie heeft alle moeite van de wereld om de situatie er onder controle te krijgen.

Er heerst bijzonder veel straatcriminaliteit in het centrum van Brussel. Vooral ‘s nachts zijn er veel diefstallen en overvallen. Vooral de zone rond het beursplein wordt zwaar getroffen.

De Brusselse politie voerde een heel weekend lang extra controles uit en arresteerde er een pak straatboeven. VTM-journalist Faroek Özgünes werd getipt door het probleem. Hij ging een kijkje nemen en zag het allemaal voor zijn ogen gebeuren.

“Die voetgangers rond het beursplein die rond de ochtendelijke uren een echte jungle. Straatcriminelen beroven er de mensen. Ik heb dat zelf ook kunnen vaststellen.”

"Zo gaat de politie het niet oplossen"
“Elk weekend gebeuren er tientallen incidenten. Toen ik daar was, was de politie er nadrukkelijk aanwezig. Ze doen dat omdat ze erkennen dat er wel degelijk een probleem is”, licht de VTM-journalist toe.

“Het probleem is de inrichting van de voetgangerszone. Die licht in een moeilijke zone. Vroeger was dat een belangrijke plek met politiecommissariaten langs beide kanten en was de politie daar veel aanwezig. De laatste tijd was dat niet meer.” 

“Als de politie er wil patrouilleren, raken ze amper in die zone. Die voetgangerszone is nu een speelterrein van illegalen en criminelen. Maar met alleen die patrouilles gaat de politie het niet oplossen."