PVDA ziet het helemaal fout gaan met onze pensioenen: “Daarom moet iedereen een minimumpensioen krijgen van dit bedrag”

bron: VRTNWS
door: PMN
Raoul Hedebouw
Afbeelding bron: Photonews
PVDA gaat een opvallend wetsvoorstel ingediend. Om hun wetsvoorstel kracht bij te zetten organiseren ze ook handtekeningenactie.

PVDA wil dat iedereen een minimumpensioen krijgt van 1.500 euro. Het diende daar ook een wetsvoorstel voor in. Volgens Raoul Hedebouw zou het minimumpensioen van 1.500 euro een serieuze verbetering betekenen in vergelijking met nu, schrijft VRTNWS.

Mannen krijgen in ons land nu een gemiddeld pensioen van 1.240 euro per maand, vrouwen 989 euro. Daarmee zijn de pensioenen in ons land bij de laagste in Europa. In onze buurlanden zijn ze gemiddeld liefst 50 procent hoger. 

De maatregel kost de overheid 2,2 miljard en kan oplopen tot 2,8 miljard als je ook de zelfstandigen in deze regeling plaats. De partij wil dan weer nieuwe inkomsten genereren uit een miljonairstaks op de zeer hoge inkomsten. Dat zou volgens hen 7 à 8 miljard euro opleveren. PVDA wil ook de strijd tegen fiscale fraude aangaan. Dat is ook nog eens goed voor 3 miljard euro.

Sinds vorig jaar geldt het burgerinitiatief. De wetgeving verplicht het parlement om burgers te horen die meer dan 25.000 handtekeningen verzamelden voor een voorstel. PVDA wil daarom het wetsvoorstel indienen samen met 100.000 handtekeningen. De partij heeft er intussen al 41.253 verzameld.