‘PS beseft dat ze dit moeten doen om het Vlaams Belang in te dijken: anders wordt het helemaal onmogelijk’

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
N-VA zou best wel met de PS willen praten over het vormen van een federale regering, zonder dat het confederalisme op tafel ligt. De partij wil dan wel een strenger migratiebeleid.

Simpel gaat het echt niet worden. Dat N-VA het confederalisme niet meer als breekpunt heeft, kan wel helpen. De vraag is hoe ver PS wil gaan om toe te geven op thema’s als migratie. ‘De bestuurspartij is realistisch genoeg om te beseffen dat er een sterk signaal nodig is om het Vlaams Belang in Vlaanderen in te dijken: anders wordt een regeringsvorming de volgende keer helemaal onmogelijk’, staat er te lezen in Het Laatste Nieuws.

Maar ook N-VA is op de hoede voor het Vlaams Belang. Als het gaat om pensioenen en sociale zekerheid, is het Vlaams Belang net zo rood als de PS, met dat verschil dat het Vlaams Belang dit alleen wil voor “onze mensen”.

Het zet N-VA wel onder druk. Ze beseffen dat een basispensioen van 1.500 euro, zoals het Vlaams Belang dat wil, ook wel een snaar geraakt heeft bij de Vlamingen. En dus kan je wel enkele toegevingen van N-VA verwachten.