Minister-president Jan Jambon is het beu: “Allemaal fake news, het klopt niet wat ze zeggen over mij”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Minister-president Jan Jambon beleeft een woelige start van zijn regering. Tijdens het debat van de regeringsverklaring vertrok zelfs de volledige oppositie.

En dan was er nog het zicht van minister-president Jan Jambon (N-VA) die spelletjes zat te spelen tijdens het debat. Allicht was hij ‘Angry Birds’ aan het spelen. “Allemaal fake news”, reageert Jambon bij Radio 2. “Het was Toy Blast”. 

"Ik weet ook wel dat dat geen goed beeld is, maar we hebben wekenlang dag en nacht gewerkt. Ik wachtte op een belangrijk berichtje en was even afgeleid. Ik denk niet dat dit fataal is voor al het werk dat we al geleverd hebben."

Besparingskabinet
De oppositie noemt de regering Jambon I nu al een besparingskabinet.  "We moeten inderdaad inkomsten vinden voor zo'n 2 miljard euro, maar die ruimte creëren we om andere nodige uitgaven te kunnen doen”, weerlegt Jambon.

“Zo willen we de wachtlijsten voor mensen met een handicap wegwerken, de capaciteit van de kinderopvang vergroten, enzovoort. Dat kan je niet doen zonder ergens anders op te besparen of belastingen te heffen. We proberen te besparen op een manier die zo weinig mogelijk mensen pijn zal doen."