Tom Van Grieken heeft duidelijke boodschap voor Maggie De Block: "Bevolking is dat beu"

bron: Vlaams Belang
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Maggie De Block heeft schrik dat er een nieuwe asielcrisis op komst is. Dat zei de minister vanochtend op Radio 1.

Maggie De Block (Open VLD) zei dat ze zo'n 500 à 600 plaatsen per maand extra moet vrijmaken voor de opvang van asielzoekers. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zal haar daar vandaag nog over ondervragen. 

“De Block was van 2011 tot 2014 staatssecretaris voor Asiel en Migratie. Daarna werd ze opgevolgd door Theo Francken (N-VA). Nadat de N-VA de federale regering verliet eind 2018, heeft ze die bevoegdheid opnieuw overgenomen. De voornaamste reden waarom we vandaag bevreesd moeten zijn voor een nieuwe asielcrisis, is omdat er de afgelopen jaren onder Francken en De Block niets veranderd is", stelt Van Grieken op de website van Vlaams Belang.

Van Grieken wil dat De Block bij de Europese Uniie pleit om de buitengrenzen zo snel mogelijk te sluiten en dat lidstaten hun eigen binnengrenzen moeten kunnen controleren. Hij wil ook dat er werk gemaakt wordt van een effectief terugkeerbeleid. “De tijd van lijdzaam toe te zien hoe asielzoekers dit land non-stop blijven binnenstromen, moet eindelijk voorbij zijn. De bevolking is dat beu,” aldus van Grieken.