Jean-Marie Dedecker: "Dat ze maar achterlijk bidden met hun kop naar het oosten, maar zoiets moeten zij bij niet doen"

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jean-Marie Dedecker heeft een nieuw boek uit. 'In Blad Voor de Mond' verzamelt hij zijn columns die hij de voorbije jaren geschreven heeft.

Jean-Marie Dedecker laat ziin licht schijnen over préformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS). "Verkenners, informateurs, preformateurs... Ik geloof daar niet in. Het Belgische systeem is ten einde en als de N-VA erin stapt, zou dat weleens het einde van de N-VA kunnen worden. Als de N-VA een federale regering vormt met de PS, dan ontketen ik al mjn duivels in het parlement. Dan word ik de felste tegenstander die een regering ooit gehad heeft", bedenkt Dedecker zich in Dag Allemaal.

De politicus vindt ook dat men het geloof aan hem niet mag opdringen. "Wie vijf keer per dag wil bidden met zjn kop naar het oosten mag dat doen. Iedereen heeft het recht op zjn eigen achterlijkheid maar hj moet die niet aan mij opdringen. En daar is men wel mee bezig."

"Maar als ik dat zeg, heb ik een klacht bj Unia aan mjn been. Het federale gelijkekansencentrum dat wellicht wordt afgeschaft. En dat heeft het enkel aan zichzelf te danken. "