Tom Van Grieken moet er niet van weten: “Islam verplicht vrouwen om zoiets te doen, ga daar maar zwaaien met uw mensenrechten”

bron: Knack
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken wil een strengere aanpak van de islam. Maar volgens sommigen zijn de maatregelen van het Vlaams Belang een schending van de mensenrechten.

Zo wil Vlaams Belang mensen terug naar hun land sturen en de islam ook niet meer financieren. De partij wil ook een hoofddoekenverbod op school. “Een kruisje of klepel hoeven voor mij ook niet”, reageert Tom Van Grieken in Knack.

“Maar dat zijn geen symbolen ter onderdrukking van de vrouw. Veel vrouwen worden verplicht een hoofddoek te dragen, dat is pas een schending van de mensenrechten.”

“En wij zouden in de problemen komen als we dat tegen willen gaan? Dat is niet ernstig. Gaat u eens kijken in landen waar de islam het voor het zeggen heeft, zoals Saudi-Arabië, Iran of Egypte. Ga daar eens zwaaien met uw mensenrechten. Of kijk eens naar wat er vandaag gebeurt in Catalonië en Turkije.”