Politicoloog kan het nauwelijks geloven: “Zelfs dat weigert koning Filip te doen”

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Politicoloog Bart Maddens kan het nauwelijks geloven. Hij vindt het onwaarschijnlijk dat er federaal nog altijd niets gebeurd is.

“Het blijft bevreemdend hoe deze nepstaat wegzinkt in lethargie, zonder drama of pathos. Waar is de tijd van de spectaculaire communautaire crisissen? Dan denk ik vol nostalgie terug aan het najaar van 2007”, luidt het bij Bart Maddens bij VRTWS.

“Er was toen nog een koning die inzat met het voortbestaan van zijn land en in paniek de ministers van staat convoceerde (eind augustus al).  Er was de thriller in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken, waar de Vlamingen ‘eenzijdig’ de splitsing van BHV goedkeurden. Er waren communautaire spooknota’s die uitlekten. Er was het finale ultimatum van formateur Leterme aan Madame Non. Gevolgd door de ultieme coup de théatre: een nieuwe regering Verhofstadt.”

“Vandaag lijkt het wel of de scenaristen in staking zijn. Er gebeurt gewoonweg niets.  Er zijn geen ultimatums of spooknota’s. Geen dramatische onderhandelingen in duistere villa’s of kastelen. Er is geen koning die woedend met de vuist op tafel slaat. De ministers van staat worden niet ten paleize geroepen, als tot leven gewekte mummies.  Zelfs het bedenken van gekke namen (koninklijk verkenner, koninklijk onderhandelaar,…) is men blijkbaar verleerd."