N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys razend op Magnette (PS): "Dat is hetzelfde als de paus verwijten dat hij katholiek is"

bron: Radio 1
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De N-VA’er Lorin Parys is niet te spreken over de timing en communicatie van PS-voorzitter Paul Magnette. Terwijl De Wever nog bij de koning zat, sloot Magnette een verdere paars-gele regering af.

Op zo goed als alle vlakken staan beide partijen lijnrecht over elkaar. Volgens N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys is N-VA met twee agendapunten de gesprekken begonnen. Enerzijds wil de partij een rechts socio-economisch beleid. Anderzijds is er het institutionele. “Laat elke regio zijn eigen potje koken, met eigen budgetten”, zegt hij in een interview op Radio 1. 

Op socio-economisch vlak kunnen de partijen het niet vinden. “Je kan de Vlaming en de N-VA niet vragen om het programma, waarmee we naar de kiezer getrokken zijn, 100 procent in te slikken én om een capitulatie op socio-economisch vlak én om de rekening achteraf te presenteren aan de Vlaming”, zegt Parys in De Ochtend op Radio 1. 

PS kan zich ook niet vinden in het communautaire van de N-VA. ““Het institutionele heeft altijd op tafel gelegen”, zegt Parys, “dat is een beetje zoals de paus verwijten dat hij katholiek is”.

De ondervoorzitter is niet te spreken over de timing en communicatie van Magnette. “Terwijl Bart De Wever nog bij de koning zat, zei Paul Magnette in een interview aan de RTBF dat er een alternatief is: een paars-groene regering”, aldus Parys.