Maggie De Block heeft geen goed nieuws over uitgebrand asielcentrum in Bilzen: "Al die mensen zullen nu wel blij zijn"

bron: Studio Brussel
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De brand in het toekomstig asielcentrum in Bilzen blijft ook vandaag nog nazinderen. Het is nu ook zeker dat de brand werd aangestoken.

In het asielcentrum zouden normaal gezien vanaf december 140 mensen ondergebracht gaan worden. De kans dit nog lukt na de brand, is uiterst klein.

Minister voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) is niet te spreken over dit voorval. “Toen ik hoorde dat de brand aangestoken was en dat er mensen stonden te applaudisseren en vieze dingen te roepen, dacht ik dat we een heel onverdraagzame maatschappij hebben”, reageert De Block bij Studio Brussel.

“Ik vind het allemaal angstaanjagend. Ook die reacties en filmpjes op de sociale media vind ik weerzinwekkend. Brand stichten zorgt voor een zeer gevaarlijke situatie en niet alleen voor de omwonenden, ook voor de brandweer. Die lopen ook gevaar.”

“Wij hebben nu met Binnenlandse Zaken nog asielcentra die open zullen gaan. We gaan die allemaal onder bewaking zetten. In het asielcentrum van Bilzen is het dak afgebrand. Het is zeker dat het niet kan opengaan op de geplande data. Maar goed, daar zullen die mensen wel heel blij om zijn.”