Antwerpse politie heeft alle moeite van de wereld om beruchte drugsdealer in te rekenen: ‘Agent vijf dagen werkonbekwaam’

bron: ATV
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Antwerpse politie heeft een beruchte drugsdealer kunnen inrekenen. Het had daar wel heel veel moeite voor en niet iedereen kwam ongeschonden uit het avontuur.

Op de Leopold de Waelplaats op het Zuid kreeg de politie een man in te gaten die vaak op zijn mobiele telefoon zat te kijken. ATV schrijft dat de man daarna kort in een auto stapte om dan weer terug uit te stappen. De politie was er toen zeker van dat het om een drugsdealer ging.

Toen de agenten de man wilde fouilleren, zette die het op een lopen. De man was een donkere steeg ingelopen waar ook verschillende vuilnisbakken stonden. Toen de politie opnieuw naderde, probeerde hij de agenten weg te duwen.

De politie was alert en slaagde er in om de man te arresteren. Dat verliep niet zonder slag of stoot. Bij de arrestatie van de verdachte raakte één lid van het wijkondersteuningsteam voor vijf dagen arbeidsongeschikt. Ook de verdachte liep lichte verwondingen op. Toen de verdachte uiteindelijk gefouilleerd kon worden, werd er geld aangetroffen.

Na zijn arrestatie werd er bij de man thuis nog cocaïne aangetroffen. De 26-jarige verdachte stond al meermaals geseind en er stond ook een bevel tot gevangenneming achter zijn naam.

Tags antwerpen