Maggie De Block razend op onder meer Theo Francken: “Dit is ook zijn schuld, hij moet dringend eens in de spiegel kijken”

bron: Studio Brussel
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Maggie De Block is razend op onder meer Theo Francken. De minister voor Asiel en Migratie is niet te spreken over het kopstuk van N-VA.

Maggie De Block (Open Vld) wil dat na de brand in het asielcentrum van Bilzen iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt.  “Ik kan begrijpen dat de mensen van Bilzen dit vervelend vinden, maar het is onze internationale plicht om die mensen op te vangen. Maar ze gaan van hen niet meer last hebben als van die bejaarden in het rusthuis", is de minister duidelijk bij Studio Brussel.

Maggie De Block wijst ook met de vinger naar onder meer Theo Francken (N-VA). Die was aanwezig tijdens een bijéénkomst van tegenstanders van het asielcentrum. “Politici die dit doen en ook mee spandoeken en dergelijke gaan hangen, moeten hun hand nu maar eens op hun hoofd leggen. Het is aan hen om te zien hoe ze daar aan bijgedragen hebben om zo’n mentaliteit te creëren.”

“We moeten als Vlamingen zeker niet trots zijn op zo’n racistisch gedrag. Die politici moeten nu maar voor hun zelf uitmaken of ze voor zo’n praktijken in de politiek zijn gegaan.”