Bart Somers is het kotsbeu en doet belangrijke oproep over Vlaams Belang: “Tijd dat we dit met z’n allen gaan doen”

bron: De Morgen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De opzettelijke brandstichting in het asielcentrum van Bilzen doet ook de gemoederen in de politiek hoog oplaaien. Zo haalt minister Bart Somers stevig uit.

In de Kamer zei Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter dat de brandstichting de regering niet slecht uitkwam. “Zo kan men het protest tegen de asielcentra monddood maken”, zei hij. Het zette kwaad bloed bij nieuwe Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering en Gelijke Kansen, Bart Somers.

“Als we het ernstig nemen met de westerse waarden, dan staan we met zijn allen recht en nemen we afstand van dat clubje dat daar zit (Vlaams ­Belang, red.). Dat zelfs op een ­moment dat we discussiëren over brandstichting, zich gedraagt als een bepaalde fractie in de Reichs­tag wanneer over zulke problemen werd gesproken: lachen, ironiseren en de zaken belachelijk maken”, antwoordde hij.

In Ter Zake ging Somers door op zijn elan. “Geweld gebruiken om je eigen mening op te dringen, is politieke terreur. “Men praat in de politiek veel over de westerse waarden en men gebruikt die soms als een wapen om mensen die van elders komen in de marge van onze samenleving te duwen. Wie echt voor die westerse waarden is, veroordeelt dit heel krachtig en is solidair met het stadsbestuur van Bilzen.”