Filip Dewinter heeft geen medelijden met hen: “Geen probleem mee als ze de doodstraf krijgen”

bron: ATV
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams Belang heeft een drastisch besluit over mogelijke terugkerende Syriëstrijders. Kopstuk Filip Dewinter spreekt forse taal.

Het Vlaams Belang is in Antwerpen een affiche - en Facebookcampagne begonnen. Ze willen niet dat er Syriëstrijders terugkeren naar ons land, zo staat te lezen bij ATV.

“Dergelijke monsters terughalen is Russische roulette spelen met de levens van de Antwerpenaren”, vindt Filip Dewinter. Nochtans is de federale regering zelf ook geen vragende partij om Syriëstrijders die terugkeren naar ons land op te vangen.

Volgens Vlaams Belang is dat lang niet voldoende. “Er zijn er al teruggekeerd die nooit helemaal in Syrië zijn geraakt of snel weer rechtsomkeer maakten met de boodschap dat ze nooit meevochten”, aldus Dewinter. “Maar diegenen die nu nog zouden terugkeren, zijn geen doetjes. Bovendien is er het risico dat ze zouden worden verheerlijkt door een deel van de moslimbevolking.”

Dewinter stelt ook enkele maatregelen voor. Zo wil hij dat mogelijke Syriëstrijders geschrapt worden uit het volksregister en Dewinter wil ook hun Belgische nationaliteit afnemen. “We moeten het gesprek met hen aangaan om ervoor te zorgen dat Syriëstrijders kunnen worden berecht in de landen waar ze hun gruwelijke misdaden pleegden. Voor mij is het geen probleem als zij de doodstraf krijgen.”