Jean-Marie Dedecker haalt fors uit naar collega: "Ik word misselijk van wat hij gedaan heeft"

bron: Knack
door: PMN
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews
Jean-Marie Dedecker buigt zich over de asielcrisis die ontstaan is na de brand in het asielcentrum van Bilzen. De politicus haalt fel uit naar één van zijn collega's.

Jean-Marie Dedecker is niet te spreken over de tussenkomst van minister Bart Somers (Open Vld).  "Het misselijkmakende nummertje van morele superioriteit dat kersvers minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) opvoerde in het Vlaams Parlement was misschien wel heilzaam voor zijn eigen onverwerkt familiaal verleden, maar zette de Vlaamse restjesmensen, die zich afzetten tegen de komst van een asielcentrum in hun achtertuin, voor de zoveelste keer weg als racist", bedenkt Dedecker zich in Knack. 

"Het levert wel applaus op van de politiek correcte pretletterbrigade in de media, maar het is eerder een vuurversneller dan een blusapparaat. De Vlaams Belangers als nazi's en fascistische pyromanen van onze samenleving wegzetten werkt zelfs eerder contraproductief, hoe goor en ranzig hun discours soms ook is. Je beledigt er hoogstens hun kiezers mee die zich door die nodeloze overstretching nog meer bevestigd voelen in hun keuze en het trekt de verontwaardigde twijfelaars over de streep door het groteske van het verwijt. Als je olie op het vuur gooit, wordt het vuur aangewakkerd en winnen de vlammen."

"Het is misschien prettig om mekaar te haten, omdat je dan aangewakkerd wordt door gelijkgestemden, maar ik heb een bloedhekel aan gestrekte rechterarmen en gebalde vuisten, en aan haatzaaiers zowel ter rechter- als ter linkerzijde. Ik verafschuw evenzeer de valse profeten die met jeukwoorden als verbinden en verdraagzaamheid uit politieke geldingsdrang zelf meer polariseren dan opflakkerende brandhaarden van onverdraagzaamheid blussen. Zolang men de bezorgdheden van de zwijgende meerderheid niet serieus neemt blijft het aftellen tot de volgende zwartgeblakerde zondag."