Zeer verontrustende vaststelling over de Queen: “Ze is de controle kwijt”

bron: De Telegraaf
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
BBC-koningshuisverslaggever Nicholas Witchell trekt een pijnlijke conclusie over koningin Elizabeth. Zij zou de touwtjes niet meer zo strak in handen hebben. Deze conclusie komt er na het bekritiseerde televisie-interview van haar zoon, prins Andrew.

Volgens Nicholas Witchell zou de Queen daar nooit mee hebben ingestemd indien ze nog van alles goed op de hoogte was. “Ze is erover geïnformeerd, maar ze heeft niet de strenge controle die ze had”, aldus Witchell. Hij verwees naar haar leeftijd als mogelijke reden. Elizabeth is 93 jaar.

De afgelopen maanden zijn er volgens hem twee gebeurtenissen geweest waarbij leden van de koninklijke familie alle adviezen van de communicatiedienst in de wind sloegen. Eerst was er prins Harry die de aanval opende op de tabloids. En afgelopen weekend was er dan het bedenkelijke televisie-interview van prins Andrew over zijn vriendschap met de voor seksueel misbruik van minderjarigen veroordeelde Jeffrey Epstein.

“Er is een gebrek aan sterke centrale controle”, stelde Witchell. Hij meent dat Buckingham Palace in beide gevallen heeft aangeraden om het niet te doen, maar dat beide prinsen hun zin hebben doorgezet. Volgens Britse kranten zou Andrew zondag aan zijn moeder hebben verteld dat het interview geweldig is verlopen, terwijl hij juist veel kritiek ontving na afloop.