Bert Anciaux ergert zich: “N-VA wil dit vernietigen, maar hier moeten ze van afblijven”

bron: Eigen berichtgeving
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Bert Anciaux behoort tot het uitstervende ras van politici die de Senaat niet willen afschaffen. “Stop met dat populistische spel van vandaag”, zegt hij.

“Het verdwijnen van de Senaat zal géén verbetering van onze democratie betekenen. Het zal géén financiële besparing opleveren. Het zal louter een leeg symbooldossier blijken te zijn”, schrijft Anciaux, zelf gecoöpteerd senator, op zijn website.

"Het is absurd dat een partij zoals N-VA, die zich voorstander noemt van het confederalisme, het bij uitstek (con)federalistisch instrument wil vernietigen. Dit kan enkel verklaard worden door het feit dat ze geen interesse meer heeft in een (con)federaal samenleven, maar er een duidelijke separatistische agenda op nahoudt. Dat de andere partijen hierin meelopen, is ronduit dom en triest", stelt Anciaux in zijn schrijven.

De Sp.a'er vindt het zinvoller “om het debat te voeren over welke nieuwe en bijkomende instrumenten de Senaat zou moeten kunnen beschikken om de deelstaten te laten deelnemen aan het federale beleid”.

“Indien men dit debat niet wil voeren, dan is het een zoveelste knieval aan het populisme. Dan is dit het zoveelste bewijs van gebrek aan durf en toekomstvisie van de huidige politieke kaste”, sluit Anciaux af.