Linkse partijen gaan motie indienen: "Dit viseert bevolkingsgroepen en installeert willekeur"

bron: Bruzz.be
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De drie linkse partijen zijn van plan om een motie in te dienen. Ze verzetten zich zo tegen de subsidieplannen van de Vlaamse regering.

Sp.a, Groen en PVDA kunnen zich niet vinden in de geplande aanpassing van het decreet sociaal-cultureel volwassenenwerk. De aanpassing bestaat uit de schrapping van subsidies voor "segregerende" verenigingen in het sociaal-cultureel volwassenenwerk.

De Strategische Adviesraad voor Cultuur (SARC) heeft in een kritisch advies bekendgemaakt dat de juridische basis van het voorstel wankel is.

Katia Segers (sp.a) vindt dat het decreet wantrouwen tegenover bepaalde bevolkingsgroepen uitstraalt. De socialiste vindt het ook ongehoord dat de meerderheidspartijen N-VA, Open VLD en CD&V de wijziging aan het decreet "holder de bolder door het parlement willen jagen".

"En dat ondanks het zeer negatieve advies van de SARC, zonder hoorzittingen, zonder besprekingen in commissie, zonder advies van de Raad van State en zonder overleg met de sector."

"De opzet van het decreet is ook zeer problematisch, want het viseert bepaalde bevolkingsgroepen, vergroot de grip van de regering en installeert willekeur", aldus Segers.