Gwendolyn Rutten kaatst de bal terug naar "brutale" N-VA: "Wij zijn niet te koop"

bron: VRT
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Gwendolyn Rutten heeft de bal teruggekaatst naar N-VA-voorzitter Bart De Wever. Ze ontkende ook dat het premierschap haar is aangeboden.

Bart De Wever (N-VA) sprak vandaag van "een vertrouwensbreuk" met de top van Open VLD. Gwendolyn Rutten reageerde in duidingsprogramma 'Terzake': "Als er een informateur aan zet is en we kunnen samen met de MR ons programma op tafel leggen, dan grijpen we die kans aan."

"Laat ons daar niet flauw over doen. Als ik lees wat er de afgelopen week over mij en mijn partij gezegd en geschreven is... Ik vind dat brutaal", stelde Rutten, doelend op de N-VA, maar zonder de partij of leden ervan bij naam te noemen.

De Wever liet ook verstaan al twee weken geen contact meer gehad te hebben met Open VLD.  Dat zou te maken hebben met het aanbod voor Rutten om premier te worden. "Ik kan daar heel duidelijk over zijn: wij zijn niet te koop. Zo werkt het ook niet, er ís geen aanbod. Het gaat nu niet over de posten en het gaat niet over mij", aldus Rutten, die er fijntjes aan toevoegde: "Ik stel alleen maar vast dat mijnheer De Wever mij ook niet gecontacteerd heeft."