Groen-kopstuk Kristof Calvo doet opvallende belofte: "Ik wil aan de slag met de bezorgdheden van Vlaams Belang-kiezers"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Groen boekte een kleine winst tijdens de verkiezingen in mei, maar bleef toch zwaar onder de verwachtingen. Desondanks ligt deelname aan een federale regering nu binnen handbereik voor Groen. Kristof Calvo verdedigt de werkwijze van informateur en PS-voorzitter Paul Magnette.

Voor Kristof Calvo is de werkwijze van Magnette, die werkt aan een paars-groene coalitie, dik in orde. "Er moet een coalitie komen voor ons land. Ik vind dat Paul Magnette zijn best heeft gedaan om één en ander samen te brengen. De Paul Magnette die je gezien hebt, ik zou graag zeggen dat hij ongelijk heeft, maar dat kan je niet zeggen."

Calvo gaat nog een stap verder door te stellen dat N-VA te ver is opgeschoven naar Vlaams Belang en vraagt zich af of N-VA daardoor nog wel regeringsverantwoordelijkheid kan opnemen. Hij belooft om zelf aan de slag te gaan met wat er leeft bij de kiezers van Vlaams Belang.

Kristof Calvo reikt de hand naar Vlaams Belang-kiezers

"Ik wil aan de slag gaan met de bezorgdheden van de kiezers van Vlaams Belang. Er is niet enkel het migratievraagstuk. Er zijn ook heel veel mensen die zich financieel zorgen maken tegen het einde van de maand", aldus Kristof Calvo in De Zevende Dag.