Maggie De Block ziet waar het misloopt: "Ik betreur dat, dat is geen goede manier van werken"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Minister Maggie De Block betreurt dat de federale regeringsvorming niet discreter kan verlopen. Volgens haar moet wat er gezegd wordt binnenskamers gehouden worden, in plaats van op sociale media te belanden.

"Ik betreur het feit dat men niet discreet kan verder werken, dat die informateurs altijd doorkruist worden. Zij hebben discrete contacten en dan is er toch altijd weer iemand die zich geroepen voelt om daar iets over te zeggen. Dat is geen goede manier van doen", zei De Block op Radio 1.

"We leven nu in de Twitter-tijd, maar misschien is het soms verstandig om die vinger van Twitter te houden en eens na te denken: 'Ga ik hiermee iets bijdragen aan het sneller vormen van een regering of niet?'", voegde de minister eraan toe.

Verdeeldheid binnen Open VLD

De Block ontkent dat er verdeeldheid heerst binnen haar partij. "Wij zijn eensgezinder dan ooit. Maar wij zijn niet aan zet. Als er gevraagd wordt naar onze voorstellen en ideeën, zullen we daar klaar voor zijn."

"Iedereen zit als een konijn naar een lichtbak te kijken: is het paars-geel of paars-groen. Wij moeten ons kunnen vinden in het programma, en dat zullen wij uitmaken op het moment dat er onderhandeld is. Men is nog niet aan het onderhandelen", besloot De Block.