Jean-Marie Dedecker haalt hard uit na problematisch oudejaar in Brussel: "Zoetwaterpolitici en wegkijkende justitie"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Jean-Marie Dedecker heeft bijzonder hard uitgehaald naar het beleid. Dat het tijdens oudejaarsnacht in Brussel opnieuw uit de hand is gelopen, is volgens Dedecker te wijten aan 'zoetwaterpolitici en wegkijkende justitie'.

In Brussel moest de politie afgelopen nacht opnieuw meer dan 200 arrestaties verrichten. In totaal werden een 15-tal auto's in brand gestoken. Jean-Marie Dedecker schrikt hier niet van.

"Als onze zoetwaterpolitici en wegkijkende justitie het tuig van de richel dat vorig jaar hellhole Brussel brandschatte ongestraft lieten wegkomen, hoef je dit jaar niet verwonderd te zijn dat die kansenparels de boel terug in de fik steken", aldus Dedecker.

Vandalen in Brussel moeten kordaat gestraft worden

Bart Somers (Open Vld) vindt dat de vandalen niet zonder straf mogen wegkomen. "De vandalen die het feest van oud naar nieuw zo ontsieren moeten kordaat en streng worden gestraft. Er zijn geen excuses voor zo een crimineel gedrag. Als we de rechtstaat niet verdedigen, leveren onschuldigen over aan het recht van de sterkste", reageert hij.