Vader van slachtoffer Dutroux zet ontroerende homevideo's op internet: 'Niemand kon vermoeden wat haar te wachten stond'

door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Gino Russo, de vader van de door Marc Dutroux vermoorde Mélissa, heeft op Facebook een filmpje geplaatst, gemaakt van oude homevideo's waarop zijn dochter te zien is.

Gino Russo gebruikte oude VHS-cassettes om het filmpje te maken. Op de beelden zien we een goedlachs kind dat dolt met de camera, pakjes opent en aan een dansvoorstelling meedoet. Niemand kon vermoeden welk lot haar te wachten stond.

Vader Gino wenst iedereen in de Facebook-post een gelukkig Nieuwjaar en bedankt mensen voor hun berichtjes. Maar hij roept ook op om rede en emotie buiten de rechtspraak te houden.

"Het jaar 2019 eindigt voor mij over de kwestie van emotie, rede en de wet. De wet is onder andere gebaseerd op moraliteit! Moeten we overwegen dat moraliteit vrij is van emotie? Dus als je een fiets steelt, is je straf lichter dan wanneer je een persoon doodt. Dus waarom, op juridisch niveau, rede en emotie erbij betrekken?", schrijft Russo.