“Dat heeft Di Rupo natuurlijk weer niet gezien, zo’n typisch staaltje PS-arrogantie”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Raoul Hedebouw is niet te spreken over Elio Di Rupo (PS). De nationale woordvoerder van PVDA-PTB neemt dan ook geen blad voor de mond.

In Vlaanderen werd de nota van Paul Magnette bestempeld als een communistisch pamflet. “Kom nou”, lacht Raoul Hedebouw de kritiek weg in Knack. “In die nota stond bijvoorbeeld niets over een vermogensbelasting.”

In Wallonië voelt PS voortdurend de hete adem van de PTB in de nek. Op 28 januari is er betoging van de socialiste vakbond FGTB-ABVV. Ze willen zo de druk opvoeren op de federale onderhandelaars. Die lijken in Franstalig België steeds meer een verlengstuk van de links-radicalen te worden. 

Elio Di Rupo gaat nog een stap verder en zegt dat de PTB er volledig geïnfiltreerd is. “Di Rupo ziet natuurlijk liever een FGTB die blindelings de PS volgt”, gaat Hedebouw verder. “Hij heeft nog altijd niet begrepen dat de linkse beweging veel ruimer is dan de PS alleen. Dat is weer zo’n typisch staaltje van PS-arrogantie, ondanks hun historische nederlaag op 26 mei.”