Het loopt gruwelijk fout met Syriër in asielcentrum van Arendonk: “Hij moet dood”

door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
In het asielcentrum van Arendonk vond er een vreselijk incident plaats. Het slachtoffer is een 24-jarige Syriër die er verbleef.

De 55-jarige sociaal assistente P.S. uit Oud-Turnhout viel tijdens haar werk in het asielcentrum in Arendonk voor de charmes van de 24-jarige Syriër. Toen de Syriër in augustus in augustus 2018 werd overgeplaatst naar een ander centrum, ging ze met hem een relatie aan.

Maar de relatie liep al snel op de klippen, staat te lezen in Het Laatste Nieuws. “Hij bleef me lastigvallen en bedreigende mails sturen", zei P.S. gisteren in de rechtbank van Turnhout. "Ik diende in december 2018 al een klacht in tegen hem omdat hij mijn woning was binnengedrongen en niet wilde weggaan."

De bedreigingen bleven maar duren en P.S lichtte ex-collega T.B. in. Op 3 april van vorig jaar dreigde de Syriër naar het huis van P.S te komen, wat hij uiteindelijk ook deed. Op de markt van Arendonk werd de Syriër aangevallen. “Hij had eens een foto naar S. gestuurd waarop te zien was dat hij in zijn eigen buik had gesneden", vertelt T.S. "Ik dacht dat hij een mes ging trekken en gaf hem dus meteen een slag in het gezicht."

De Syriër vluchtte te voet weg, maar de twee besloten om de achtervolging in te zetten. T.B ging daarna volledig door het lint. Hij begon als een wilde gek met een houten knuppel op het hoofd van de Syriër slaan. Vier getuigen zeggen dat hij echt wel sloeg om te doden.

Het Openbaar Ministerie wil een celstraf van zes jaar voor de gewezen onthaalmedewerker van Fedasil en de sociaal assistente. T.B zou pas zijn gestopt met slagen toen het slachtoffer levenloos en al bloedend tegen de grond lag. De Syriër heeft nooit een klacht ingediend. Hij verblijft momenteel in Griekenland. Een vonnis is er op 12 februari.