"Leuk voor Mahdi dat hij onschendbaar is, want de straffen zullen niet mals zijn"

door: STS
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi mag van geluk spreken dat hij onschendbaarheid geniet. Dat zegt Kamerlid Theo Francken.

Fedasil is dit jaar al meer dan 1.000 keer veroordeeld omdat niet alle asielzoekers die er recht op hadden, een verblijfplaats kregen.

De Brusselse arbeidsrechtbank stelt nu dat Fedasil er "een doelbewuste, gecoördineerde en aanhoudende praktijk" op nahoudt, die "gewenst, overwogen en georganiseerd" zou zijn door Sammy Mahdi, schrijven de Mediahuis-kranten.

"Onzin", reageert Mahdi (cd&v) via Twitter. "Wanneer de plaatsen beperkt zijn, moet je keuzes maken. Maandelijks zijn er meer dan 1.000 doorreizende asielzoekers in België die al bed hebben in een ander EU-land. Een wachtlijst is noodzakelijk."

"Er zijn maandelijks ook meer dan 100 mensen die al erkend zijn als vluchteling in een ander EU-land en dus papieren hebben om dan in ons land opnieuw asiel aan te vragen. Je kan bij beperkte opvangplaatsen toch niet verwachten dat die mensen meteen opvang krijgen en anderen niet?"

Francken

"Meer dan 1.000 veroordelingen op zes maanden. En nu start het parket een onderzoek, op vraag van de arbeidsrechtbank", schrijft Theo Francken (N-VA) op Twitter.

"De kans bestaat dat de Fedasil-top wordt veroordeeld. En die straffen zullen niet mals zijn. Sammy Mahdi is ministerieel onschendbaar. Leuk voor hem."