Minister Maggie De Block doet belangrijke oproep aan ons allemaal in verband met het coronavirus

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Voorlopig zijn er nog geen landgenoten die het coronavirus hebben opgelopen. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block heeft geen goed nieuws over het coronavirus.

Volgens Maggie De Block (Open VLD) is het slechts een kwestie van tijd voor er ook in ons land mensen besmet raken met het coronavirus. “Frankrijk heeft al een drietal gevallen, en in Berlijn is er een verdacht, nog niet bevestigd, geval. Dus waarom zou dat in België niet zo zijn?”, citeert Gazet van Antwerpen De Block bij VTM-Nieuws.

De minister benadrukt dat België heel goed voorbereid is. "Onze gezondheidsinstanties zijn zeer alert, we hebben goeie laboratoria, we hebben referentieziekenhuizen, we hebben protocollen voor als er een verdacht geval wordt waargenomen, we hebben alle huisartsen en ziekenhuizen verwittigd van wat te doen, dus we hebben alle voorzorgsmaatregelen genomen.”

"België is heel goed voorbereid en heeft referentieziekenhuizen"
Maggie De Block

Er komen geen extra maatregelen op de luchthavens. “We volgen nauwgezet de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en ook wat zich in andere Europese landen voordoet.”

De Block doet ook aan iedereen de oproep om erg waakzaam te zijn. Wie koorts heeft en ook hoest of andere symptomen van griep kan best zo snel mogelijk contact opnemen met de huisarts. Let wel op, er moet altijd een connectie zijn met China.