Snoeiharde kritiek op dure Senaat: “Plaatsvervangende schaamte”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams Parlementslid Freya Perdaens (N-VA) was vandaag aanwezig bij een hoorzitting in de Senaat. De opkomst lag daar eerder aan de lage kant.

Perdaens zetelt in het Vlaams Parlement maar werd ook als een van de vijftig deelstaatsenatoren naar de Senaat gestuurd. Er is al langer een debat gaande over de politieke relevantie van die kamer.

De magere interesse bleek nog maar eens tijdens een hoorzitting vandaag. “Gênant: van de 22 commissieleden waren er vier aanwezig, waaronder Mark Demesmaeker (haar partijgenoot, red) en ikzelf”, aldus Perdaens. “Exact zelfde hoorzitting ging al door in de Kamer. Drie experten maakten een halve dag vrij om hier voor lege zaal te komen spreken. De partijen die mensen vroegen te komen spreken, blinken uit in afwezigheid.”

Perdaens spreekt over “plaatsvervangende schaamte” en gaat nog een stap verder. “Laat ons vooral het instituut van de Senaat kunstmatig in leven houden om ons op de borst te kloppen dat het werk hier nuttig is. Iedereen hier was elders van meer nut geweest.”