Moeder die in cel zit na dood van zoontje (2), gaf overdosis pijnstillers: "Hij is zonder pijn in mijn armen gestorven"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay
De vrouw uit Torhout die in de gevangenis zit voor het onopzettelijk doden van haar kind, postte na het overlijden een bericht online waarin ze schreef dat de jongen in zijn slaap gebraakt had.

"Hij was zwak en had door zijn leeftijd niet de reflex om zijn hoofdje te draaien of te kuchen. Hij had een buikgriepje bovenop zijn amandeltjes die eruit waren. Hij is zonder pijn in mijn armen gestorven", schreef de vrouw op een internetforum.

"De reanimatie heeft sowieso geen zin meer gehad. Er zijn geen medische fouten gemaakt, we hebben gewoon zulke pech gehad. We gaan onze knappe prins zo hard missen. Wat was hij mooi! Ik ben zo trots zijn mama geweest te mogen zijn", schreef de vrouw verder nog.

Autopsie

De 31-jarige vrouw is door de onderzoeksrechter aangehouden. De autopsie op haar zoontje wees immers uit dat er sprake was van een overdosis pijnstillers, in mogelijk dodelijk hoge concentraties. De pijnstillers kunnen geleid hebben tot het braken in de slaap, schrijft De Krant van West-Vlaanderen.

Begrafenis

De vrouw krijgt vrijdag van de raadkamer te horen of ze verder blijft aangehouden. Ze mocht de gevangenis wel verlaten om de begrafenis van haar kind bij te wonen.