Meyrem Almaci heeft het moeilijk met N-VA: “En met Vlaams Belang willen ze zoiets dan wel doen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Meyrem Almaci is boos en iedereen mag het nu weten. Ze hekelt dat er nog steeds geen federale regering is.

“Ik sta te kijken van een totaal gebrek aan sérieux en dat al negen maanden al. Wij hebben met Groen beslist om ons achter de schermen in te zetten voor een constructieve oplossing”, reageert Meyrem Almaci bij Radio 1.

“Als je nu de gevolgen ziet van het coronavirus, het begrotingstekort en de klimaatuitdagingen, is de huidige situatie hemeltergend. Ik respecteer al mijn collega’s, maar we zijn in rondjes aan het draaien. Ik voel plaatsvervangende schaamte. We hebben geen dag meer te verliezen. De politiek blokkeert oplossingen. Mensen verwachten een regering die oplossing kan bieden. De wereld staat in brand en de partijen spelen alleen maar spelletjes.”

"Nooit met ons willen praten"
De voorzitster van Groen wil werk maken van een regering zonder N-VA. “Alle politieke partijen die leiding willen geven moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Ik wil geen analyse maken van de voorbije negen maanden. N-VA heeft nooit met ons willen spreken, maar wel met Vlaams Belang. We hebben PS en N-VA acht maanden ten treure geprobeerd.”

“Ik heb mijn hand en lijnen opengehouden naar alle partijen. Op het einde van de dag zijn er nog twee mogelijkheden. Je kan die Vivaldi-coalitie niet meer negeren. Stop met rondjes draaien want dat gaat niet werken. De tijd is op!"