Na alles wat er gebeurd is: Komt het nog goed tussen Theo Francken en Marc Van Ranst?

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Politicus Theo Francken (N-VA) en viroloog Marc Van Ranst gaan op sociale media wel eens in de clinch met elkaar. Komt het ooit nog goed tussen de twee?

Niet alleen verschillen Francken en Van Ranst grondig van mening over zowat alles, de verhoudingen werden op scherp gesteld toen Francken enkele weken geleden op Twitter een satirische column uit De Tijd deelde, die de titel 'Pande-mietje' droeg. Francken voegde eraan toe: "Als we Van Ranst laten doen, zou iedereen in quarantaine worden geplaatst."

Francken vindt het onterecht dat hij door zijn bericht nu door sommigen in het kamp van de corona-ontkenners wordt geplaatst. In het Waalse weekblad Le Vif werd hem gevraagd of het ooit nog goed zou komen tussen hem en Van Ranst. "Waarom niet?", antwoordde Francken.

Koffiedrinken

"Ik sprak met hem achter de schermen van een VRT-programma. Het was een relatief aangename discussie. Ik nodigde hem uit om een koffie te gaan drinken. Ik kijk er naar uit om rustig te kunnen spreken over dit misverstand tussen ons", zegt Francken.

"Het was nooit mijn bedoeling om Van Ranst aan te vallen betreffende zijn expertise als viroloog. Maar qua politiek zijn we tegenpolen. Hij neemt zeer linkse standpunten in, waardoor het snel kan escaleren op sociale media. Ik ben niet langer van plan hem op Twitter aan te vallen. Waarom zouden we elkaar irriteren?"