Viroloog Van Gucht brengt positief coronanieuws ondanks recordaantal overlijdens

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Nooit eerder werden meer overlijdens als gevolg van het coronavirus geregistreerd als de voorbij 24 uren. Toch geeft viroloog Steven Van Gucht tijdens de dagelijkse persconferentie ook een positieve boodschap.

Tijdens de voorbije 24 uren waren er 82 nieuwe overlijdens en 536 nieuwe ziekenhuisopnames. In totaal liggen nu 4524 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen.

"Het aantal nieuwe bevestigde gevallen, het aantal nieuwe hospitalisaties blijft hoog en zal mogelijk nog verder stijgen in de komende dagen", voorspelt Steven Van Gucht.

Kracht van de epidemie neemt af

"Maar het is belangrijk om te vermelden dat we zien dat de kracht van de epidemie afneemt. De mate waarin het aantal gevallen stijgt, vermindert. Dat is te danken aan de maatregelen en aan de inspanningen van ons allemaal."

De coronamaatregelen zullen nog een tijdlang ons leven beheersen. De viroloog benadrukt ook dat we deze maatregelen heel goed moeten blijven naleven. "Het is heel belangrijk dat we die inspanningen blijven volhouden. Niet enkel nu, maar ook de komende weken om te verhinderen dat er een nieuwe stijging zou optreden."