Ben Weyts door boze leerkracht op zijn plaats gezet: "U nagelt ons aan de schandpaal alsof wij allemaal profiteurs zijn"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts krijgt de wind van voren sinds hij voorstelde dat leerkrachten enkele dagen zouden kunnen doorwerken tijdens de grote vakantie.

De meeste leerkrachten zijn daar absoluut niet voor te vinden. Zij wijzen erop dat de voorbije periode van thuiswerken wel degelijk werken was, en geen vakantie. Bovendien diende de paasvakantie om het nieuwe preteaching voor te bereiden.

Wim Vangheluwe, een leerkracht uit Menen, schreef op Facebook een open brief aan minister Weyts, waarin hij zijn ongenoegen uit: "Ik was verbijsterd toen ik uw voorstel hoorde om de grote vakantie in te korten. Want daar draait het toch om: leerkrachten hebben te veel vakantie! En "dankzij" corona hebben we vijf weken vakantie extra: hoera! Zo lijkt u wel over ons te denken."

"De overgrote meerderheid heeft de vijf afgelopen weken hard en heel hard gewerkt. Door uw voorstel nagelt u ons publiekelijk aan de schandpaal alsof wij allemaal grote profiteurs zijn", aldus de leerkracht. Lees zijn volledige brief aan minister Weyts hieronder.