Marc Van Ranst gaat in de clinch met Vlaams Belanger: "Hoeveel burgemeesters of ministers leverde uw partij ooit?"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Marc Van Ranst is op Twitter opnieuw in discussie gegaan met Vlaams Belanger Sam van Rooy. Aanleiding was een "xenofobe" tweet van Tom Van Grieken.

Het begon allemaal toen Tom Van Grieken recent aankondigde samen met zijn vrouw een kind te verwachten in het najaar. Dat heuglijke nieuws werd vergezeld van de hashtag #NieuwkomersMakenWeZelf, naar analogie met een Vlaams Belang-campagne van enkele jaren geleden.

Van Grieken kreeg kritiek hierop. Partijgenoot Sam van Rooy trok grote ogen toen hij merkte dat De Standaard de boodschap van Van Grieken als "xenofoob" bestempelde.

Niets opmerkelijks aan, vindt viroloog Marc Van Ranst: "'Nieuwkomers maken we zelf' is dan ook een xenofobe boodschap, gebracht door de voorzitter van een xenofobe partij", schreef hij op Twitter.

De discussie met van Rooy ging vervolgens nog een tijdje verder. "Ik ben blij met de kleine dingen in het leven, Sam, en daarom vind ik het fijn wanneer je tegelijkertijd dronken van glorie en toch zichtbaar wanhopig bent", aldus Van Ranst.