Vlaams Belang verbolgen over linkse partijen: "Blijkbaar nemen zij het veel liever op voor de relschoppers"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams Belang eiste - en krijgt - hoorzittingen naar aanleiding van het recente geweld tegen de politie in verschillende Brusselse gemeentes.

"In tegenstelling tot de linkse partijen in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement, die zich willen beperken tot hoorzittingen over de houding van de politie tegenover de 'jongeren', willen wij niet de politie maar wel de relschoppers op de beklaagdenbank", zo klinkt het bij het Vlaams Belang.

"Het verbaast ons dan ook niets dat het ook in de Kamer opnieuw de linkse partijen waren - met Ecolo-Groen op kop - die dwarslagen over hoorzittingen over geweld tegen politiemensen", zegt commissievoorzitter van Binnenlandse Zaken Ortwin De Poortere van VB.

"Blijkbaar nemen zij het veel liever op voor de relschoppers en de criminelen, en niét voor de mensen die met gevaar voor eigen lijf en leden de orde in onze wijken en straten trachten te handhaven. Niet de politie, maar de crimineel dient zich opgejaagd te voelen. Het is tijd dat de angst van kamp verandert."