Man uit Oostende laat zich vrijwillig besmetten met het coronavirus: "Mijn vader verklaarde me gek"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Arent Lievens uit Oostende heeft zich opgegeven om deel te nemen aan een provocatiestudie rond het coronavirus.

Bij zo’n studie worden vrijwillige kandidaten eerst ingeënt met een potentieel vaccin, omdat besmet te worden met het coronavirus. Een niet te onderschatten experiment en zeker ook niet ongevaarlijk. "Zo'n vaccin kan er voor zorgen dat er 7.000 doden per dag minder vallen”, vertelt Lievens aan Het Laatste Nieuws. “Het moet er dus zo snel mogelijk komen. Alleen al het idee dat ik daar een beetje aan kan meewerken, heeft me meteen overtuigd."

Is de man zich wel bewust van de gevaren? "Ja, absoluut. De kans dat ik hier in België besmet zou worden, is sowieso al erg groot. Ik heb een kort gesprek gehad met de initiatiefnemers in de Verenigde Staten. Ze hebben me beloofd dat het in zeer gecontroleerde omstandigheden zal gebeuren en dat ik goed verzorgd zal worden. Sowieso blijven we in quarantaine. En wie weet werkt het vaccin wel meteen en ben ik voor het leven immuun."

En Lievens heeft zo zijn beweegredenen om hieraan mee te werken. "Mijn vader is al oud en heeft zware gezondheidsproblemen. Mocht hij nu besmet worden met corona, dan zou hij het niet overleven. We zijn met drie kinderen die voor hem kunnen zorgen. M'n broer en zus hebben te veel externe contacten, dus ik blijf over. Als ik ingeënt zou worden met een werkend vaccin, zou ik hem niet meer kunnen besmetten en kan ik in alle veiligheid voor hem blijven zorgen. Mijn vriendin was bijzonder sceptisch toen ik het vertelde. En mijn vader verklaarde me helemaal gek.”