"Van Gucht doet net hetzelfde als Trump"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Immunoloog Hans-Willem Snoeck haalt enorm uit en vindt dat de Belgische experts voor het coronavirus met vuur spelen.

De Antwerpse professor immunologie Hans-Willem Snoeck werkt al 23 jaar aan de Columbia University in New York. Het verbaast hem niet dat het allemaal wat in het honderd loopt. Volgens hem zijn er vier keer meer mensen besmet met het coronavirus dan geweten is. Als die niet opgespoord worden, kan je de epidemie niet onder controle krijgen.

De Belgische experts krijgen er goed van langs, vooral over het gebruik van mondmaskers. "Ik las dat Steven Van Gucht, die de voortrekker zou moeten zijn in het oplossen van dit probleem, geen mondmasker draagt in de supermarkt", zegt Snoeck in Het Laatste Nieuws. "In New York geraak je geen enkele winkel meer binnen zonder. We lachen graag met Donald Trump, hij weigert ook een masker te dragen, maar Van Gucht doet exact hetzelfde."

En ook Van Ranst neemt hij op de korrel. "Van Ranst en Van Damme met hun zekerheid over vaccins, Van Gucht met zijn maskers: dat druist in tegen alle wetenschap. We zullen daar een prijs voor betalen. We zeggen veel over Trump, maar in België gooien we wetenschap ook uit het venster."