Foorkramers woedend op Veiligheidsraad: "Zelfs tijdens de oorlog stond er kermis"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Antwerpen krijgt deze zomer geen Sinksenfoor en dat weten de foorkramers niet te appreciëren.

De Nationale Veiligheidsraad besloot kermissen toe te laten vanaf 1 augustus, maar dat lukt niet meer voor Antwerpen. "Op dat moment staan we op de Brusselse Zuidfoor", zegt de woordvoerder van de foorkramers Jean-François Vlasselaerts op Radio 2 Antwerpen. "Heel jammer want op Spoor Oost hadden we in juli een perfect veilige kermis kunnen organiseren."

Antwerpen zal het dus een zomer zonder kermis moeten doen. "We moeten de kermisagenda volgen en in augustus staan wij op de Brusselse Zuidfoor. Heel jammer dat we in juli niet mogen van de Veiligheidsraad. Als er één locatie is die je kan afsluiten en die voldoende ruimte heeft om veilig een kermis te organiseren, dan is het wel Spoor Oost."

Ze begrijpen ook niet dat hun sector zolang moet wachten. "Alle winkels mogen opengaan, de markten staan er opnieuw en binnenkort volgt de horeca. Dan moet een grote kermis toch ook mogelijk zijn. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Zelfs in de oorlog ging de Antwerpse Sinksenfoor gewoon door. In de winter liggen wij stil en zijn er normaal gezien geen kermissen. Misschien kan er dan wel iets georganiseerd worden.”