Paul Magnette wil dit scenario absoluut vermijden

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Samen met Conner Rousseau heeft Paul Magnette een snuffelronde achter de rug. Na wat gesnuffel met de andere partijvoorzitters kwamen ze tot de conclusie dat een tripartite de best mogelijke oplossing zou zijn.

“Dichter bij een regering zijn we volgens mij nog niet, nee”, citeert Gazet Van Antwerpen de voorzitter van de PS bij Sudpresse. “Als anderen beter denken te kunnen, wens ik hen toe dat ze de oplossing vinden.” 

“Wij hebben met Rousseau een diepgaand werk gedaan met de tien partijen. We hebben alle mogelijke formules getest, zelfs de meest absurde, maar er was altijd een onmisbare partij die ‘neen’ zei. Ze mogen dus proberen, maar ik zie niet in wat zij kunnen veranderen.”

Op 21 juli is er de Belgische feestdag en dan zou er meer duidelijkheid moeten zijn. “Tegen dan moet er inderdaad een signaal zijn. De premier gaat opnieuw het vertrouwen vragen voor de huidige ploeg, ten laatste tot 17 september.”

Verkiezingen
“Ik ben niet bang voor verkiezingen, maar gaan stemmen in oktober zou betekenen dat de onderhandelingen zeker nog tot eind dit jaar duren. Zonder regering, zonder relanceplan. Met in het ergste geval een heropflakkering van de gezondheidscrisis.” 

“De burgers zouden ons beschouwen als onverantwoordelijk. Ik zou dan geen affiches durven plakken, of gaan aanbellen aan deuren. Ik heb nog liever dat ze een regering vormen naar ons en dat wij naar de oppositie vliegen dan dat er nieuwe verkiezingen komen."