“Conner Rousseau? Waarom zegt niemand iets over het Van Grieken-effect?”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Uit een recente peiling Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL en Le Soir haalt Vlaams Belang een score van 28 procent. Maar ook Conner Rousseau van SP.A behaalde in die peiling een goed resultaat.

Na amper een half jaar is Conner Rousseau er in geslaagd om zijn partij weer op de kaart te zetten. Mogen we dan spreken van het Rousseau-effect?

Bij Vlaams Belang vinden ze het jammer dat niemand spreekt over het Van Grieken-effect. “Als je drie keer op rij de grootste bent, is dat een trend”, benadrukt Vlaams Belang-voorzitter Van Grieken in De Tijd.

“Dat is geen evidentie, want het is een internationale trend dat in coronatijden de beleidspartijen winnen en de rechts-populistische partijen achteruitgaan. Hier verliezen de traditionele partijen. Ze raken samen in de peilingen nog amper aan 30 procent, merkt Van Grieken op.”

De voorzitter van het Vlaams Belang benadrukt dat het niet zo eenvoudig is om in deze tijden zo’n goede score te behalen. “In crisistijden is het: rally around the flag. Dan schaart iedereen zich achter de leider, maar niet zo in België.”